Ταξιαρχών 59, Κορυδαλλός

ΑΟΡΑΤΗ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ. ΙΣΙΑ ΔΟΝΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ

ΑΟΡΑΤΗ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ.  ΙΣΙΑ ΔΟΝΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ

Ένας από τους κυριότερους παράγοντες άρνησης εφήβων κι ενηλίκων από το να ισιώσουν τα στραβά δόντια τους είναι τα αντιαισθητικά μεταλλικά σιδεράκια που κολλιούνται πάνω στις πρόσθιες επιφάνειες των δοντιών τους, μετατρέποντας το χαμόγελό τους σε «σιδερένιο χαμόγελο».

Ωστόσο όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της ορθοδοντικής θεραπείας των δοντιών τους, όχι μόνο για την επίτευξη ενός ελκυστικού χαμόγελου, αλλά και ενός σωστού δαγκώματος. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται και πρόληψη σημαντικών μελλοντικών στοματογναθικών προβλημάτων.

Μια από τις πιο σύγχρονες εξελίξεις της οδοντιατρικής στον τομέα της ορθοδοντικής είναι η ΑΟΡΑΤΗ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ.

Με την μέθοδο αυτή  αντί για τα κλασσικά συγκολλούμενα σιδεράκια επάνω στα δόντια, χρησιμοποιούμε μια σειρά από διαφανείς σκληρούς νάρθηκες, οι οποίοι τοποθετούνται πάνω στα δόντια αγκαλιάζοντάς τα ολοκληρωτικά.  Πρόκειται για προηγμένο και ευρέως πλέον χρησιμοποιούμενο σύστημα ευθυγράμμισης των στραβών δοντιών.

Τα πλεονεκτήματά τους είναι ότι είναι λιγότερο ορατοί συγκριτικά με τα κολλητά μεταλλικά σιδεράκια, καθώς είναι διαφανή κι ως εκ τούτου «αόρατα» στους άλλους ανθρώπους. Έτσι  ο ασθενής πηγαίνει στην εργασία του και στις δραστηριότητές του, καθώς και στις κοινωνικές του συναντήσεις γενικότερα, κανονικά,  χωρίς να αντιλαμβάνεται ο συνομιλητής του πως φορά νάρθηκες.

Σε αντίθεση με τα κολλητά σταθερά σιδεράκια, οι διαφανείς νάρθηκες είναι εύκολα αφαιρούμενοι από το στόμα. Αυτό τους δίνει ένα επιπλέον πλεονέκτημα καθώς  ο ασθενής τους αφαιρεί και τρώει χωρίς περιορισμούς το γεύμα του κι απλά μετά τους ξαναφορά.

Το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται  δεν προκαλεί ερεθισμούς ή  τραυματισμούς στα χείλη, μάγουλα, ούλα και γλώσσα.

Οι επισκέψεις στον οδοντίατρο είναι λιγότερες και μικρότερης διάρκειας.

Ο κάθε νάρθηκας φοριέται για 2-3 εβδομάδες, ανάλογα την περίπτωση και το πρόβλημα. Ο νάρθηκας μετακινεί σταδιακά τα δόντια με πολύ μικρές μετακινήσεις μέχρι να επιτύχουμε την επιθυμητή θέση αυτών.

Είναι άνετοι, χρειάζονται μικρορυθμίσεις και συνηθίζονται πολύ εύκολα από τον ασθενή.

Τέλος, εφόσον αφαιρούνται, πλένονται εύκολα κι απόλυτα αποτελεσματικά τόσο τα ούλα και τα δόντια, όσο και οι νάρθηκες και ως εκ τούτου δεν προκαλούνται τερηδονισμοί και ουλίτιδα.

Η τιμή της θεραπείας καθορίζεται από τον ιατρό βάσει των αναγκών του στόματος του ασθενή, συμπεριλαμβανομένης της διάρκειας θεραπείας, του αριθμού των ναρθηκών που πρέπει να κατασκευαστούν  και του τύπου διόρθωσης που πρέπει να επιτευχθεί.

 

Leave a comment