Ταξιαρχών 59, Κορυδαλλός

Κακοσμία του στόματος. Φέτος πρέπει να απαλλαγείς από αυτήν!

Κακοσμία του στόματος. Φέτος πρέπει να απαλλαγείς από αυτήν.

Η κακοσμία του στόματος οφείλεται σε βακτήρια που ζουν μέσα στη στοματική μας κοιλότητα, πάνω στα δόντια, στη γλώσσα και στα ούλα.

Η δυσάρεστη και κακή αναπνοή συνδέεται με κακή στοματική υγιεινή, με ανάγκη καθαρισμού των δοντιών και με ασθένειες όπως τερηδόνα, ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα κλπ

Κακοσμία του στόματος. Φέτος πρέπει να απαλλαγείς από αυτήν.Επιπλέον δυσάρεστα άσχημη αναπνοή μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες και φάρμακα που προκαλούν ξηροστομία, ο μη ελεγχόμενος διαβήτης, στερητικές δίαιτες και η κακή πέψη.

Λοιμώξεις οι οποίες επίσης θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κακή αναπνοή είναι η ιγμορίτιδα, ο πονόλαιμος, στομαχικές κι εντερικές διαταραχές.

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να απαλλαγούμε από την κακοσμία του στόματος ;

1) Προγραμματίστε άμεσα ένα ραντεβού με τον οδοντίατρο.
Σε κάθε περίπτωση ο οδοντίατρος θα εντοπίσει την αιτία, θα την απομακρύνει αν αυτό είναι εφικτό, και ή θα θεραπεύσει άμεσα το πρόβλημα ή θα σας συμβουλέψει ανάλογα.

2) Φροντίστε καθημερινά σχολαστικά την στοματική σας υγιεινή.
Βουρτσίστε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα με καλή φαρμακευτική οδοντόκρεμα και πάντα με μαλακιά οδοντόβουρτσα ώστε να μην τραυματίζονται τα ούλα και κάντε χρήση οδοντικού νήματος και μεσοδόντιων βουρτσών.
Επίσης βουρτσίζετε και καθαρίζετε και την επιφάνεια της γλώσσας σας χρησιμοποιώντας την οδοντόβουρτσα σας ή έναν ειδικό καθαριστή γλώσσας, έτσι ώστε να απομακρυνθούν τα βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν κακοσμία ή άλλα προβλήματα .

3) Αλλάζετε τακτικά την οδοντόβουρτσά σας.
Είναι καλό και θεμιτό να αλλάζετε την οδοντόβουρτσα κάθε τρεις με τέσσερις μήνες, αφενός μεν γιατί καταστρέφονται οι τρίχες της και παύει να είναι αποτελεσματική και αφετέρου δε γιατί πάνω της φωλιάζουν βακτήρια. Προσοχή! Αλλάξτε οπωσδήποτε την οδοντόβουρτσά σας μετά από συνάχι, γρίπη, φλεγμονή αμυγδαλών, φαρυγγίτιδα.

4) Κάντε στοματικές πλύσεις.
Κάντε πλύσεις με στοματικό διάλυμα μετά το βούρτσισμα των δοντιών, για ένα περίπου λεπτό. Αποφύγετε τα στοματικά διαλύματα με αλκοόλ. Κάντε πλύσεις, μην το καταπιείτε και μην ξεπλύνετε για 30 λεπτά μετά.

5) Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά.
Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού και μπορούν να καταπολεμήσουν την κακοσμία που προέρχεται από την ξηροστομία. Επίσης η μεγάλη περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού έναντι των βακτηρίων.

6) Μειώστε την κατανάλωση λιπαρών.
Η υπερβολική κατανάλωση λιπαρών τροφών όπως είναι τα λιπαρά τυριά, τα κρέατα, και τα ζωικά λίπη διαφοροποιούν την οξύτητα του στόματος με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται μικρόβια που προκαλούν κακοσμία.

7)Πιείτε τσάι.
Αντικαταστήστε τον καφέ με ένα φλιτζάνι πράσινο ή μαύρο τσάι. Το τσάι εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων.

8)Πιείτε νερό.
Πίνετε άφθονο νερό κατά την διάρκεια της ημέρας ώστε να διευκολύνεται η παραγωγή σάλιου που έχει στόχο να παραμένει ενυδατωμένη η στοματική κοιλότητα και επιπλέον προσφέρει αντιβακτηριακή προστασία.

ΚΑΚΟΣΜΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣΜην επιτρέπετε λοιπόν στον εαυτό σας να ταλαιπωρείται και να νιώθει μειονεκτικά από την κακή αναπνοή!

Πάρτε τηλέφωνο τώρα, κλείστε το ραντεβού σας στον οδοντίατρό σας και αντιμετωπίστε το πρόβλημα άμεσα και αποτελεσματικά!

Η νέα χρονιά είναι εδώ για να την ζήσετε απελευθερωμένοι από προβλήματα που δεν θα έπρεπε να σας απασχολούν!

Η νέα δεκαετία σας ανήκει! Απολαύστε την!

 

 

MΙΧΑΛΙΑΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Leave a comment