Ταξιαρχών 59, Κορυδαλλός

Παιδοδοντία

ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑ

Η ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΟΥ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΗ

Είμαι ευτυχής να καλωσορίζω ασθενείς όλων των ηλικιών στο ιατρείο μου, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών! Έχω 22 χρόνια εμπειρίας βοηθώντας τα παιδιά να αισθάνονται ήρεμα και χαλαρά στο ιατρείο μου και λατρεύω να συμβάλλω ώστε ο μικρός ευάλωτος ασθενής μου να αποκτήσει ή και να διατηρήσει ένα υγιές χαμόγελο!

Σκοπός της πρώτης επίσκεψης είναι η καθιέρωση θετικής σχέσης με το παιδί και η αξιολόγηση της οδοντικής υγείας του.

Μέριμνά μου είναι να διαθέτω ευχάριστο περιβάλλον διασκέδασης για να κάνει την πρώτη, αλλά και κάθε του επίσκεψη άνετη και ήρεμη.

Θέλετε να ενημερώνεστε πρώτοι για τα τελευταία νέα για την υγεία των δοντιών των παιδιών σας;

Χαρίστε μας το email σας, για ένα υγιέστερο και ομορφότερο παιδικό χαμόγελο!

 

Φροντίζω ώστε να ενημερώνω το παιδί, του δίνω τις απαραίτητες πληροφορίες για την κάθε επίσκεψή του, βήμα βήμα κάθε φορά, έτσι ώστε να μην είναι φοβισμένο. Οι καλές συνήθειες ξεκινούν νωρίς, έτσι μια θετική οδοντιατρική εμπειρία θα βοηθήσει ώστε το παιδί να μην φοβάται τον οδοντίατρο με αποτέλεσμα να οικοδομήσω μια ζωή καλών οδοντικών συνηθειών για το παιδί.

Αναγνωρίζω ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό και έτσι το αντιμετωπίζω!

Διδάσκω κάθε ένα λιλιπούτειο ασθενή μου  πώς να φροντίζει καλύτερα τα δόντια του, τον συμβουλεύω σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες, του εξηγώ πώς χαλάνε τα δόντια και να απαντώ σε όλα του τα ερωτήματα. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται κατά τρόπο κατάλληλο για την ηλικία, ώστε να βοηθήσουν στην ανάπτυξη και την ενθάρρυνση του παιδιού.

Επιβραβεύω πάντα ένα παιδί για την προσπάθεια και τη συνεργασία του!

Οι γονείς είναι ευπρόσδεκτοι είτε να χαλαρώσουν στην αίθουσα υποδοχής είτε να συνοδεύσουν το παιδί τους στο εξεταστήριο.

Πολλοί γονείς θέλουν να γνωρίζουν πόσο συχνά το παιδί τους χρειάζεται να έρθει στον οδοντίατρο. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής Οδοντιατρικής συστήνει έναν έλεγχο κάθε έξι μήνες για την πρόληψη κοιλοτήτων και άλλων οδοντικών ασθενειών.

Σε κάθε έλεγχο, εξετάζεται η ανάπτυξη των δοντιών συγκριτικά με την ανάπτυξη του παιδιού και παρέχονται συγκεκριμένες συστάσεις κατάλληλες με την ηλικία και το επίπεδο ανάπτυξης του παιδιού, όπως π.χ. η ανάγκη για ορθοδοντική θεραπεία.

Η καλή υγεία του ανθρώπου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ανάπτυξη καλών συνηθειών από την πρώιμη παιδική ηλικία. Οι σωστές διατροφικές συνήθειες και οι ρουτίνες σωματικής υγιεινής, ύπνου και άσκησης.

Η οδοντιατρική υγεία εξαρτάται επίσης από τις καλές συνήθειες που περιλαμβάνουν το κατάλληλο βούρτσισμα των δοντιών και το οδοντικό νήμα, τις τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο και την αποφυγή υπερβολικών γλυκών.

Παιδοδοντία

Η οδοντιατρική περίθαλψη του παιδιού είναι πολύ σημαντική για μένα!

 Είμαι ενθουσιασμένη όταν κάνω την επίσκεψή τους μια θετική εμπειρία!

Η επίσκεψη του παιδιού στον οδοντίατρο όταν δεν υπάρχει οδοντιατρική ανάγκη, αλλά απλά εξέταση ελέγχου, θα κάνει την επίσκεψη του παιδιού πιο ευχάριστη. Τα ραντεβού ελέγχου μπορούν να επιτρέψουν στον οδοντίατρο να αναγνωρίσει ένα οδοντικό πρόβλημα στα πρώιμα στάδια του και να βοηθήσει στην πρόληψη προβλημάτων προτού εμφανιστούν.

Ο φόβος του οδοντιάτρου αποκτάται από μια κακή εμπειρία ή από δυσάρεστες ιστορίες που μας διηγούνται άλλοι. Το να δοθεί η ευκαιρία στο παιδί να εξοικειωθεί με τον οδοντίατρο θα ξεδιαλύνει τους φόβους του σχετικά με τις μελλοντικές του επισκέψεις, καθώς θα αποκτήσει προσωπική καλή εμπειρία και θετική εκτίμηση.

Για αυτό τον λόγο είναι σημαντικό οι οδοντιατρικές επισκέψεις των παιδιών να είναι συνηθισμένο μέρος του εξαμηνιαίου προγράμματός τους και όχι μόνο όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Το πιο σημαντικό – μην μιλάτε με φόβο ή άγχος στο παιδί και μην δείχνετε στο παιδί σας πως φοβάστε, ανεξάρτητα από τις προηγούμενες οδοντιατρικές σας εμπειρίες. Αυτό θα προσθέσει μόνο φόβο στις ανησυχίες του παιδιού σας σχετικά με την επίσκεψη.

“Ένα μικρό δείγμα απο τις ζωγραφιές που μας χαρίζουν με όλη τους την αγάπη κάθε φορά οι μικροί μας ασθενείς.”