Ταξιαρχών 59, Κορυδαλλός

ΑΠΟΤΡΥΓΩΣΗ (ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΟΝΤΙΩΝ)

Τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο θα πρέπει να επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρο προκειμένου να πραγματοποιήσει έναν έλεγχο στα δόντια μας και σχολαστικό καθαρισμό αυτών.

Ο καθαρισμός των δοντιών αποτελεί μέρος της στοματικής υγιεινής και αφορά  την αφαίρεση της οδοντικής πλάκας (υπολείμματα τροφών) και πέτρας  από τα δόντια με σκοπό την πρόληψη της τερηδόνας, της ουλίτιδας  και της περιοδοντικής  νόσου .

Πριν ξεκινήσει τον καθαρισμό ο οδοντίατρος θα εξετάσει όλη τη στοματική μας κοιλότητα και θα μας ενημερώσει για τυχόν προβλήματα στα δόντια, στα ούλα, στις γνάθους ή στους βλεννογόνους.

Με την ενδοστοματική κάμερα θα μας δείξει τα χαλασμένα δόντια ή φλεγμαίνοντα ούλα ώστε να έχουμε κι εμείς μια εικόνα της κατάστασής τους , να αντιληφθούμε και να κατανοήσουμε την αναγκαιότητα της θεραπείας τους.

Εν συνεχεία ο οδοντίατρος θα χρησιμοποιήσει μια συσκευή που ονομάζεται συσκευή υπερήχων και θα καθαρίσει ένα προς ένα όλα τα δόντια μας από την πλάκα και την πέτρα.

Με μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα θα τρίψει όλα τα δόντια με ειδική πάστα στίλβωσης, με νήμα θα καθαρίσει όλα τα μεσοδιαστήματα και με ειδικές μεταλλικές ταινίες θα καθαρίσει και θα  λειάνει όλες τις όμορες επιφάνειες των δοντιών μας.

 Όλοι μας οφείλουμε να καθαρίζουμε  καθημερινά  σχολαστικά τα δόντια μας  με βούρτσισμα και μεσοδόντιο καθαρισμό με στόχο την πρόληψη. Ωστόσο πάντα,  όσο σχολαστικό και αποτελεσματικό καθαρισμό και αν επιτυγχάνουμε,  υπάρχουν σημεία όπου παραμένουν υπολείμματα τροφών που σκληραίνουν και μετατρέπονται σε πέτρα. Την πέτρα δεν μπορεί να αφαιρέσει το καθημερινό πλύσιμο στο σπίτι, γι’αυτό  είναι αναγκαίο να επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρο καθώς μόνον εκείνος μπορεί να αφαιρέσει τα  σκληρυμένα αποθέματα  που δεν αφαιρούνται με τον τακτικό καθημερινό καθαρισμό.

Υπάρχουν περιπτώσεις που αναγκάζουν τον οδοντίατρο να μας καλέσει συχνότερα στο οδοντιατρείο για επαγγελματικό καθαρισμό και αυτές συνήθως είναι όταν εμείς, παρά τις προσπάθειές μας,  δεν καταφέρνουμε να πλένουμε αποτελεσματικά τα δόντια μας ή όταν πάσχουμε από κάποιες μορφές ουλίτιδας ή περιοδοντίτιδας.

 

MΙΧΑΛΙΑΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

https://michalianoudentalclinic.com